divendres, 9 de novembre de 2012

ELS HÀBITS HIGIÈNICS


Aquest curs, com ja sabeu, tenim un nou mòdul de menjador, on hi hem encabit també un parell de vestuaris perquè els nens i nenes es puguin canviar després de fer les classes d'educació física.El currículum de l'àrea d'educació física preveu en el tercer bloc de continguts el treball dels hàbits higiènics, així que és un contingut que s'ha de treballar i avaluar dins l'àrea.
És per això que a primària iniciem el treball d'aquest apartat dins les limitacions que com a centre tenim.


Així, tal com hem aprovat en la normativa del reglament del règim intern de centre, el dia que toca educació física, els alumnes hauran d'anar amb el xandall de l’escola, mitjons i calçat esportiu. 
Per després de la classe d'educació física hauran de portar dins una bosseta (de roba o de plàstic) dins la motxilla: 

Cicle inicial: cal portar una tovallola petita, un necesser (pinta o raspall i colònia -opcional-) i una samarreta de recanvi.

Cicle Mitjà: cal portar una tovallola petita, un necesser (pinta o raspall i colònia - opcional-) i una muda  de recanvi (roba interior   -samarreta i mitjons- i exterior).

En acabar la classe d'educació física els/les nens i nenes es canvien i la mestra passa control dels/les alumnes que porten o no, i posa una nota a l'agenda quan el/la nen/a no porta el recanvi en tres sessions. Aquest hàbit es reflecteix també en els informes del final de trimestre.

Enllaços d'interès:
http://blocs.xtec.cat/jcriado/la-higiene/
http://apliedu.xtec.cat/can_seixanta/m33.html
http://www20.gencat.cat/portal/site/canalsalut/menuitem.21c58aea29b124fc48af8968b0c0e1a0/?vgnextoid=e2ecdb149dffc210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=e2ecdb149dffc210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada